logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890

Ziektelastmeter: handige tool in cBoards

 

De ziektelastmeter is een nieuw, breed gedragen instrument om de ziektelast van COPD-patiënten te bepalen. Het meet hoe de patiënt zijn of haar ziekte ervaart, op fysiek, psychisch, emotioneel en sociaal vlak. Met behulp van het behandelplan kunnen de patiënt en zorgverlener samen werken aan een verbetering van de kwaliteit van leven. Deze tool is nu beschikbaar in cBoards!

Aanmelden

 

Vul uw e-mailadres in en we laten u geheel vrijblijvend weten hoe u toegang kunt krijgen tot cBoards. Ook houden we u op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Afmelden is altijd mogelijk. Uw e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.

Starten met cBoards

 

Wilt u op korte termijn starten met deze tool? Vraag dan een account aan voor cBoards via bovenstaande knop. We laten u dan zo snel mogelijk weten hoe u de ziektelastmeter kunt inzetten in uw praktijk.

 

Met cBoards beschikt u over uitgebreide mogelijkheden voor praktische online samenwerking in de zorg. Naast de ziektelastmeter krijgt u toegang tot vele andere thema’s voor samenwerking.

ziektelastmeter-mockup2
Portrait of  cute female doctor with laptop

Long Alliantie Nederland

 

De ziektelastmeter is ontwikkeld onder toezicht van de Long Alliantie Nederland. Het onderzoek is uitgevoerd door de Universiteit Maastricht en werd gepubliceerd in Nature. De gevalideerde vragenlijsten zijn inmiddels onderdeel van de zorgstandaard COPD.

 

De ziektelastmeter kijkt naar de integrale gezondheidstoestand van de patiënt. Niet alleen longfunctie, maar ook ziektebeleving wordt in kaart gebracht. Om dit te bereiken vult de patiënt zelf een deel van de vragen in.

Deel de resultaten

 

In cBoards kunt u de patiënt eenvoudig online betrekken bij de resultaten die voortkomen uit de ziektelastmeter. U nodigt de patiënt eenvoudig uit voor het board en vraagt hem of haar om de vragenlijst alvast in te vullen. Ook mantelzorgers kunnen betrokken worden, bijvoorbeeld om de resultaten te bekijken. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om de ziektelastmeter gezamenlijk bij u in de praktijk in te vullen.

 

Als er andere zorgverleners betrokken worden bij de zorg rondom COPD, kunnen ook zij toegang krijgen tot het board. Zo hebben alle deelnemers aan behandeling altijd een goede indruk van de ziektelast van de patiënt.

smartmockups0 (1)