meld aan

In de week van 15-19 november werd door Babyconnect – VIPP-programma geboortezorg voor digitale gegevensdeling de hackaton ‘Proof of Concept (PoC) Nuts Bolt Zorginzage’ georganiseerd. Tijdens deze PoC werd door ons in samenwerking met diverse andere ICT-leveranciers een landelijk schaalbare oplossing voor gegevensuitwisseling in het kader van geboortezorg gepresenteerd, namelijk de Nuts-standaard Zorginzage.
 
Deze PoC heeft laten zien dat er onderling digitale gegevens uitgewisseld kunnen worden, ongeacht de applicaties en platformen die gebruikt worden door de verschillende zorgprofessionals betrokken bij geboortezorg. Door gebruik te maken van het Nuts-netwerk kunnen zorgprofessionals vanuit hun eigen zorginformatiesysteem rechtstreeks medische gegevens opvragen bij de zorgorganisatie die over deze gegevens beschikt, zowel binnen als buiten de eigen regio.
 
Concreet houdt dit in dat een zorgprofessional vanuit bijvoorbeeld een Kraamzorginformatiesysteem een ‘viewer’ van ons netwerkzorgplatform cBoards kan openen, waarbij na authenticatie via de IRMA-app, direct de medische gegevens van een patiënt ter inzage beschikbaar worden gesteld in cBoards.
 
Trots dat we deze manier van gegevensuitwisseling in één week samen met andere leveranciers voor elkaar hebben weten te krijgen! Check de video om te zien hoe de cBoards viewer PoC werkt.
 
Mooi om een bijdrage te kunnen leveren aan betere geboortezorg door de juiste gegevens, op het juiste moment aan de juiste partij beschikbaar te stellen. We kijken ernaar uit om dit verder in de praktijk te brengen en in regio’s uit te rollen!

Lees hier het hele artikel: https://www.icthealth.nl/nieuws/vipp-babyconnect-zorginzage-hackathon-succesvol-verlopen/