meld aan

WEER EEN NIEUW BOARD, DEZE KEER: VALPREVENTIE!

In NL valt iedere 5 min. een 65-plusser dusdanig dat behandeling op de SEH noodzakelijk is. Zo’n val heeft vaak grote gevolgen voor hun zelfstandigheid.

Daarom hebben wij samen met de GGD ZHZ / GGDZHZ – Samen voor Gezond het Valpreventie board ontwikkeld. Dit board kan, net als alle andere boards, landelijk worden ingezet en is erop gericht het valrisico en de gevolgen van een eventuele val, zoveel mogelijk te beperken.

Het board bevat een mooi screeningsinstrument van VeiligheidNL waarmee betreffende zorgprofessional (bijv. fysiotherapeut) een snelle Valrisicotest en uitgebreide Valanalyse kan doen, waarna praktische behandeladviezen in kaart gebracht worden.

Alle betrokkenen in dit board kunnen relevante registraties doen, via chat en beeldbellen eenvoudig met elkaar communiceren en zodanig efficiënt samenwerken; de zorgprofessional die de screening toewijst, degene die de Valanalyse doet, de zorgverleners die de geadviseerde behandeling uitvoeren, en natuurlijk de patiënt zelf en zijn eventuele mantelzorgers.
Wilt u ook een samenwerking realiseren? Neem dan contact met ons op via 020 21 49 222. Samen met zorginstellingen zijn wij continu bezig zorgthema’s uit de praktijk om te zetten in gebruiksvriendelijke boards.