meld aan

In samenwerking met MobileCare en TCCN hebben wij binnen ons samenwerkingsplatform cBoards het board ‘Thuismeting’ ontwikkeld waarmee huisartsen de waardes die patiënten in de thuisomgeving meten, realtime in kunnen zien.
 
De huisarts kan via ZorgDomein thuismeting aanvragen, waarna MobileCare één of meerdere devices levert bij betreffende patiënt thuis. Hiermee kunnen o.a. bloedsuikerwaarde, bloeddruk, saturatie, gewicht en temperatuur gemeten worden. Zodra de patiënt zijn metingen uitvoert, worden deze direct overzichtelijk getoond binnen het Thuismeting board. De samenwerking in het Thuismeting board wordt gestart door het Welzijnscentrum van MobileCare, waarna de huisarts door hen wordt uitgenodigd in het board. Op deze manier kan de huisarts de meetwaardes van zijn patiënt te allen tijde realtime op afstand volgen, waardoor betere analyse en diagnostiek mogelijk is. In het board kunnen vanzelfsprekend ook andere zorgprofessionals, mantelzorgers en de patiënt zelf betrokken worden voor het delen van medische informatie, laagdrempelige communicatie en daarmee een efficiënte multidisciplinaire samenwerking.
 
Met het Thuismeting board wordt het zelfmanagement van de patiënt vergroot en heeft als belangrijk doel stabiele waardes te ontwikkelen waardoor het aantal praktijkbezoeken zal verminderen. De huisarts hoeft ook minder thuisbezoeken af te leggen en is minder tijd kwijt aan (administratief) overleg met de thuiszorg.
 
Trots dat we met deze samenwerking de eerste lijn in staat stellen thuismetingen van haar patiënten eenvoudig op afstand te monitoren, en dat gecombineerd met echte netwerkzorgmogelijkheden!