meld aan

In samenwerking met DrechtDokters en Buurtwerk Dordrecht, gestimuleerd door Gemeente Dordrecht, hebben wij binnen ons netwerkzorgplatform cBoards het board ‘Sociaal recept’ ontwikkeld! Dit board wordt ingezet voor een structurele samenwerking tussen de huisartsenpraktijk en de sociaal makelaar van de gemeente. De sociaal makelaar fungeert hierbij als de spil tussen de huisarts en het sociaal domein.

De huisartsenpraktijk verwijst de patiënt door de sociaal makelaar te betrekken in het board, waarna de sociaal makelaar ervoor zorgt dat de patiënt direct bij de juiste hulpverlening in het sociale domein terecht komt. Op het moment dat er meerdere partijen betrokken zijn, zorgt de sociaal makelaar voor de coördinatie en voor de terugkoppeling aan de huisarts. Via het board blijft de huisarts op de hoogte van de situatie van zijn patiënt.

Met het Sociaal recept board wordt de huisarts ontzorgt bij zijn zoektocht naar passende hulpverlening voor zijn patiënt en wordt de patiënt zelf niet van het spreekwoordelijke ‘kastje naar de muur’ gestuurd. cBoards zorgt op deze manier voor een strakke coördinatie.

Mooi om te zien dat naast de care en cure, nu ook het sociaal domein wordt aangehaakt!