logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890

Positieve gezondheid: handige tool in cBoards

 

Zorg waarbij niet de ziekte centraal staat, maar de mens en zijn kwaliteit van leven. Dat is positieve gezondheid. Zeker voor chronisch zieken valt er veel winst te behalen door niet alleen naar de medische kant te kijken, maar ook naar factoren als dagelijks functioneren en leefstijl. De stem van de patiënt staat daarbij centraal. Wat zijn voor hem of haar belangrijke stappen om zich beter te gaan voelen? Het board ‘Positieve gezondheid’ in cBoards biedt inzicht.

Aanmelden

 

Vul uw e-mailadres in en we laten u geheel vrijblijvend weten hoe u toegang kunt krijgen tot cBoards. Ook houden we u op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Afmelden is altijd mogelijk. Uw e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.

Starten met cBoards

 

Wilt u op korte termijn starten met deze tool? Vraag dan een account aan voor cBoards via bovenstaande knop. We laten u dan zo snel mogelijk weten hoe u het meetinstrument voor positieve gezondheid kunt inzetten in uw praktijk.

 

Met cBoards beschikt u over uitgebreide mogelijkheden voor praktische online samenwerking in de zorg. Naast de ziektelastmeter krijgt u toegang tot vele andere thema’s voor samenwerking.

ziektelastmeter-mockup2
36175742-37eb-4362-8baa-562cc6dbe162

Waarom positieve gezondheid?

 

Persoonsgerichte zorg is een erg breed en veelomvattend concept dat niet van de ene op de andere dag is in te voeren. Daarom is het belangrijk dat zorgverleners concrete tools in handen krijgen waarmee ze ervaring kunnen opdoen. Met ‘Positieve gezondheid’ is dit mogelijk. Deze methode, ontwikkeld door Machteld Huber, brengt verschillende dimensies van gezondheid in kaart.

 

In haar onderzoek concludeert Machteld Huber dat zorgverleners en patiënten vaak anders denken over het belang en de betekenis van deze dimensies. Zorgverleners hechten vooral waarde aan de dimensie ‘lichaamsfuncties’, terwijl patiënten alle dimensies even belangrijk vinden, ook ‘zingeving’ of ‘sociaal participeren’. Patiënten waarderen het dus als de aandacht niet alleen uitgaat naar hoge bloeddruk en longfunctie.

Deel de resultaten

 

In cBoards kunt u de patiënt eenvoudig online betrekken bij de resultaten die voortkomen uit dit meetinstrument. U nodigt de patiënt eenvoudig uit voor het board en vraagt hem of haar om de vragenlijst alvast in te vullen. Ook mantelzorgers kunnen betrokken worden, bijvoorbeeld om de resultaten te bekijken. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om de het meetinstrument voor positieve gezondheid gezamenlijk bij u in de praktijk in te vullen.

 

Als er andere zorgverleners betrokken worden bij de zorg rondom COPD, kunnen ook zij toegang krijgen tot het board. Zo hebben alle deelnemers aan behandeling altijd een goede indruk van de ziektelast van de patiënt.

smartmockups0 (1)