meld aan

In Nederland zijn veel verschillende medicijnen en inhalatoren beschikbaar voor patiënten met astma en COPD. Patiënten en betrokken zorgverleners zien vaak door de bomen het bos niet meer door de vele opties waarmee patiënten behandeld kunnen worden. Een formularium ondersteunt zorgprofessionals en patiënten bij het maken van een passende keuze.

 

Daarom is vanaf nu een Longformularium beschikbaar in het Longzorg board in cBoards!

 

Het Longformularium is ontwikkeld in samenwerking met Zorggroep ZGWA en volgt regionale afspraken, zodat het in elke regio in Nederland ingezet kan worden. Alle betrokken zorgprofessionals, zoals huisarts/POH, apotheker en longspecialist kunnen heel gemakkelijk de juiste medicatie, inhalator en onderbouwing invoeren voor de patiënt. De patiënt zelf heeft op deze manier altijd inzicht in zijn medicatie en kan zien hoe de medicatie gebruikt dient te worden. De periodieke inhalatie controles kunnen gedaan worden door zowel de POH als de apotheker, waardoor zij deze controletaken kunnen verdelen en nog efficiënter kunnen samenwerken.

 

Alle betrokkenen binnen het Longzorg board kunnen registraties doen, informatie inzien en in contact blijven via chat of beeldbellen.

 

#netwerkzorg #jzojp #cBoards #astma #copd