meld aan

cBoards, de nieuwe applicatie van Caresharing, is gecertificeerd door Zelfzorg Ondersteund. Nadat op 5 juli goedkeuring is verleend heeft Zelfzorg Ondersteund dit nu online gepubliceerd. Hiermee is door onafhankelijke experts van deze organisatie vastgesteld dat cBoards voldoet aan belangrijke eisen op het gebied van zelfmanagement.

Zelfzorg Ondersteund is een overkoepelende organisatie van patiënten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Zij werken in dit verband samen om zelfzorg bij chronische aandoeningen te stimuleren. Een belangrijk middel om dit doel te bereiken is ICT. Door middel van handige toepassingen kunnen patiënten beter betrokken worden bij hun eigen behandeling.

Er zijn inmiddels veel applicaties op de markt die (een deel van het) zelfzorgproces ondersteunen. Maar niet alle toepassingen zijn van dezelfde kwaliteit. Hier biedt Zelfzorg Ondersteund duidelijkheid. De certificering heeft als doel om het voor zorgorganisaties eenvoudiger te maken om een zelfzorgapplicatie te kiezen. Deskundigen van ZO! controleren door middel van een uitgebreid assessment of de software alle eigenschappen bezit die nodig zijn om op een effectieve manier ondersteuning te bieden bij zelfmanagement. Alle goedgekeurde applicaties worden gepubliceerd op een handige lijst.

In het certificeringstraject hebben we laten zien dat cBoards beschikt over uitgebreide mogelijkheden op de volgende aspecten van zelfmanagement:

  • In het behandelplan kunnen doelen worden gesteld en geëvalueerd.
  • De patiënt kan medische informatie inzien en in bepaalde gevallen zelf registreren.
  • E-consulten kunnen eenvoudig worden uitgevoerd.
  • De patiënt heeft toegang tot educatie over zijn aandoening.

Als organisatie beschikt u met cBoards dus over een complete oplossing die alle belangrijke aspecten van zelfmanagement ondersteunt.

Daarnaast is vastgesteld dat cBoards op moderne wijze kan koppelen met andere applicaties en platforms. Dit laatste is belangrijk om ervoor te zorgen dat systemen steeds beter met elkaar gaan samenwerken. cBoards koppelt nu al aan het KIS van Caresharing en alle gangbare HIS’en. Koppelingen met systemen over het hele spectrum van de gezondheidszorg, zoals andere KIS’en, ZIS’en, consumer apps, en smart health devices kunnen eenvoudig worden gerealiseerd, volgens de nieuwste standaarden.

In onze video’s over de thema’s wondzorgpositieve gezondheid en de ziektelastmeter ziet u hoe cBoards in de praktijk kan worden ingezet. Het aantal beschikbare thema’s voor samenwerking en zelfmanagement wordt doorlopend uitgebreid. Wilt u met uw organisatie ook doelstellingen op het gebied van zelfmanagement realiseren? We komen graag met u in contact om de mogelijkheden van cBoards te laten zien.