Algemeen MDO


Probeer 1 maand gratis

cBoards

cBoards is een online applicatie die multidisciplinaire samenwerking in de zorg eenvoudig maakt. 

⇦ Terug naar cBoards

Het NHG adviseert huisartsen te werken met een virtuele overlegtafel. (bron)

Probeer cBoards 1 maand gratis

"Met cBoards kan ik hele duidelijke informatie over patiënten delen met andere zorgprofessionals. En het is een veilig alternatief voor WhatsApp en e-mail.”

Fieke van Genderen, praktijkverpleegkundige


Probeer cBoards 1 maand gratis

Deze organisaties maken al gebruik van cBoards

Registreren en bestanden uitwisselen

Wilt u een verslag van een consult delen met andere deelnemers aan het MDO? Sla het eenvoudig op in de tab 'Samenvatting'. Daarnaast stelt u binnen een paar seconden uw bestanden beschikbaar voor alle deelnemers aan het MDO.  

Veilig communiceren met alle zorgprofessionals

Veel gezondheidsproblemen vragen om een multidisciplinaire aanpak. In cBoards overlegt u met collega’s uit verschillende disciplines. U vindt ze in het adresboek of nodigt ze uit via een e-mailadres. In de veilige chat kan iedereen zijn visie geven. 

Contact met de patiënt en mantelzorgers

Geef uw patiënten en mantelzorgers  eenvoudig toegang tot hun eigen board. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als u een consult online wilt laten plaatsvinden, of als u met mantelzorgers wilt overleggen over de organisatie van de zorg aan een patiënt.

Behandelplan

Een multidisciplinair overleg eindigt vaak met een aantal actiepunten. In cBoards houdt u eenvoudig bij welke taken moeten worden uitgevoerd, wie er verantwoordelijk is en wanneer ze moeten worden uitgevoerd. Zo is voor iedereen inzichtelijk hoe een behandeling vordert. Daarnaast stelt cBoards een overzicht van al uw taken beschikbaar, dus als u meerdere patiënten tegelijk behandelt, bewaart u altijd het overzicht. 

Thema bepalen

In het Algemeen MDO in cBoards bepaalt u zelf uw thema! Dit betekent dat u over alle mogelijke onderwerpen in de zorg een board kunt starten. Naast het Algemeen MDO biedt cBoards nog veel meer mogelijkheden. Onze andere boards hebben specifieke zorgthema's, waarin u met behulp van handige vragenlijsten en tools nog makkelijker informatie uitwisselt. Bij een abonnement voor cBoards krijgt u toegang tot de bibliotheek met alle beschikbare zorgthema's. 

Bekijk alle thema's