logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890

Ziektelastmeter nu in Caresharing

De ziektelastmeter is een nieuw, breed gedragen instrument om de ziektelast van COPD-patiënten te bepalen. Gedurende afgelopen paar weken hebben wij deze toepassing, inclusief ballonnengrafiek en de mogelijkheid tot het betrekken van de patiënt, ontwikkeld en gemodelleerd in Caresharing. Hieronder ziet u alvast een voorproefje.

Interesse?

 

Wilt u op korte termijn starten met het gebruik van deze tool? Neem dan contact met ons op. We geven graag een toelichting op de mogelijkheden.

 

Ziektelastmeter

 

De ziektelastmeter is ontwikkeld onder toezicht van de Long Alliantie Nederland. Het onderzoek is uitgevoerd door de Universiteit Maastricht en werd gepubliceerd in Nature. De gevalideerde vragenlijsten zijn inmiddels onderdeel van de zorgstandaard COPD.

 

De ziektelastmeter kijkt naar de integrale gezondheidstoestand van de patiënt. Niet alleen longfunctie, maar ook ziektebeleving wordt in kaart gebracht. Om dit te bereiken vult de patiënt zelf een deel van de vragen in.

 

De scores uit de vragenlijsten worden gevisualiseerd met groene, oranje en rode ballonnen. Op deze manier kan de patiënt duidelijk zien aan welke factoren hij iets kan doen om zijn gezondheid te verbeteren, zoals roken of bewegen. Huisartsen en POH’s kunnen persoonsgerichte zorg toepassen en de patiënt op weg helpen om zelf positieve veranderingen door te voeren. De ziektelastmeter sluit dan ook goed aan bij initiatieven als Zelfzorg Ondersteund en MedMij. We hebben contact met de Long Alliantie Nederland om deze nieuwe toepassing te laten goedkeuren.